Λόγοι που αργεί να φορτώσει η WordPress ιστοσελίδα σου

Η αργή φόρτωση της WordPress ιστοσελίδας είναι ένα κοινό πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την εμπειρία του χρήστη και τις πωλήσεις. Εάν έχετε WordPress site, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συντελούν στην αργή φόρτωση του.
γιατί αργεί να φορτώσει η wordpress ιστοσελίδα μου

Παρακάτω θα βρεις τους πιο κοινούς λόγους που αργεί να φορτώσει η WordPress ιστοσελίδα σου:

  1. Ο πάροχος φιλοξενίας της ιστοσελίδας ( Web Hosting)
  2. Μη βελτιστοποιημένο περιεχόμενο (κυρίως εικόνες)
  3. Πολλά εξωτερικά αιτήματα HTTP
  4. Μη ενημερωμένα στοιχεία (έκδοση PHP, πρόσθετα κ.λπ.)
  5. Μη χρήση αποκλειστικών πόρων για το περιεχόμενο (CDN, φιλοξενία βίντεο κ.λπ.)
  6. Αργά WordPress Themes ή πρόσθετα

1. Ο πάροχος φιλοξενίας της ιστοσελίδας ( Web Hosting)

Ο πάροχος φιλοξενίας, είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που αργεί να φορτώσει η WordPress ιστοσελίδα σου. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αξιόπιστο και γρήγορο hosting. Η μετάβαση σε ένα VPS ή dedicated server μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση.

2.Μη βελτιστοποιημένο περιεχόμενο (κυρίως εικόνες)

Οι μη βελτιστοποιημένες εικόνες που τοποθετούνται στην WordPress ιστοσελίδα σας είναι συχνά υπεύθυνες για την αργή φόρτωση.
Αυτές οι εικόνες καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από όσο χρειάζεται όταν δεν είναι βελτιστοποιημένες, αυξάνοντας τους χρόνους φόρτωσης της σελίδας.
Με τη σειρά τους, οι χρήστες θα εγκαταλείψουν την ιστοσελίδα σας, επηρεάζοντας αρνητικά την κατάταξή σας στο Google.

3. Πολλά εξωτερικά αιτήματα HTTP

Ένα από τα κοινά προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε αργή φόρτωση ιστοσελίδων WordPress είναι τα πολλά εξωτερικά αιτήματα HTTP. Τα εξωτερικά αιτήματα HTTP περιλαμβάνουν φόρτωση από άλλες ιστοσελίδες ή υπηρεσίες, όπως σενάρια JavaScript, φωτογραφίες, γραφικά κ.λπ. Κάθε εξωτερικό αίτημα προσθέτει έναν επιπλέον γύρο επικοινωνίας με τον server από τον οποίο φορτώνεται το περιεχόμενο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας, καθώς πρέπει να περιμένουν όλα τα αιτήματα να ολοκληρωθούν προτού εμφανιστεί το περιεχόμενο.

4. Μη ενημερωμένα στοιχεία (έκδοση PHP, πρόσθετα, Themes κ.λπ.)

Οι παλαιότερες εκδόσεις της PHP μπορεί να μην είναι τόσο αποδοτικές όσο οι πιο πρόσφατες εκδόσεις. Μη ενημερωμένα πρόσθετα και θέματα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα συμβατότητας και ασταθείς αποδόσεις.

5. Μη χρήση αποκλειστικών πόρων για το περιεχόμενο (CDN, φιλοξενία βίντεο κ.λπ.)

Η μη χρήση αποκλειστικών πόρων για το περιεχόμενο, όπως Content Delivery Networks (CDN) και φιλοξενία βίντεο, μπορεί να έχει σημαντική επίπτωση στον χρόνο φόρτωσης και τη γενική απόδοση της ιστοσελίδας σας. Όταν οι πόροι της ιστοσελίδας φορτώνονται από έναν μόνο απομακρυσμένο server, ο χρόνος που απαιτείται για να φτάσουν αυτοί οι πόροι στον χρήστη αυξάνεται, ειδικά εάν ο χρήστης βρίσκεται μακριά από τον server.
Όταν όλο το περιεχόμενο φορτώνεται από τον κύριο διακομιστή, μπορεί να προκληθεί υπερφόρτωση, ειδικά αν η ιστοσελίδα έχει υψηλή κίνηση. Η φιλοξενία βίντεο στον ίδιο server με την ιστοσελίδα μπορεί να αυξήσει τον χρόνο φόρτωσης, ειδικά εάν τα βίντεο είναι μεγάλα.

6. Αργά WordPress Themes ή πρόσθετα

Τα βαριά ή μη βελτιστοποιημένα θέματα στο WordPress μπορούν να προκαλέσουν αργή φόρτωση της ιστοσελίδας. Πιο συγκεκριμένα τα αργά Themes περιλαμβάνουν μη βελτιστοποιημένο κώδικα, με πολλές περίπλοκες δομές ή δεν χρησιμοποιούν σύγχρονες πρακτικές.

Πως θα ελέγξω την ταχύτητα της WordPress ιστοσελίδας μου;

Για να ελέγξετε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας στο WordPress, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα εργαλεία και υπηρεσίες που παρέχουν ανάλυση της απόδοσης της ιστοσελίδας. Εδώ είναι τα πιο γνωστά από αυτά:

  • Google PageSpeed Insights:

Το Google PageSpeed Insights παρέχει αξιολόγηση της ταχύτητας της ιστοσελίδας σας και προτάσεις για βελτιστοποίηση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση: Google PageSpeed Insights

  • GTmetrix:

Το GTmetrix προσφέρει λεπτομερείς αναλύσεις της ταχύτητας της ιστοσελίδας και παρέχει πληροφορίες για τον χρόνο φόρτωσης, το μέγεθος των αρχείων και άλλα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση: GTmetrix

Πως θα βελτιστοποιήσω την ταχύτητα της WordPress ιστοσελίδας μου;

Η επίλυση του προβλήματος της αργής φόρτωσης στο WordPress απαιτεί συστηματική προσέγγιση. Με τη σωστή βελτιστοποίηση, θα παρέχετε στους επισκέπτες σας μια ομαλή και γρήγορη εμπειρία περιήγησης και θα αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Η Εταιρεία μας Devify αναλαμβάνει την βελτιστοποίηση της ταχύτητας φόρτωσης της WordPress ιστοσελίδας σας.

Θέλετε ταχύτερο WordPress site;

Επικοινωνήστε με την ομάδα της Devify

Μοιραστείτε το άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Δείτε επίσης

— βελτιστοποιηση ταχυτητας φορτωσης wordpress —

Θέλεις ταχύτερο
WordPress site;